На платформі "єДопомога" з'явилася можливість допомагати онлайн постраждалим від війни з будь-якого куточка світу.

На фейсбук-сторінці "Мінсоцполітики" зазначили, що всього за тиждень волонтери підтримали онлайн 258 родин на суму понад 100 тисяч гривень. Долучитися до такої допомоги може кожен охочий.

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

"Ми розвиваємо цей напрямок допомоги, заохочуємо людей допомагати іншим, розповідаємо як в Україні, так і за кордоном, про платформу та її можливості. Адже зараз дуже велика кількість людей потребує допомоги: внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, багатодітні родини та люди, що втратили роботу у зв’язку з війною та не мають грошей для придбання товарів першої необхідності. Тому для швидкої та адресної підтримки людей в Україні і надана можливість Допомогти онлайн" - розповів Костянтин Кошеленко, замміністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

За словами Костянтина Кошеленка всього за тиждень благодійники зібрали 109 500 гривень. Завдяки цим коштам 258 сімей отримали можливість завітати до магазинів та придбати товар за Передплатою "єДопомога" на суму 200, 500 або 1000 гривень.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

До того ж волонтери самостійно обирають на платформі заявки та суми допомог, які вони можуть закрити. Після чого люди, що отримали смс-коди або Передплати в особистих кабінетах на платформі, мають змогу самостійно придбати в магазині саме ті товари, яких вони потребують.

Нагадаємо, що робити, якщо втратили транспорт або житло під час війни, поради адвоката Олени Кухаренко

Раніше Знай писав, переселенцям в Україні потрібно 600 тисяч квартир: скільки громадян отримають житло до кінця року

Також Знай повідомляв, знайти роботу українцю за кордоном: як почати і чого робити не слід, топ порад з виживання в Європі