З початку повномасштабного військового вторгнення росії кількість ВПО склала понад 2 млн людей. Держава повинна забезпечити їх 600 тисячами квартир.

Як повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад та президента Зеленського, до кінця року Україна планує побудувати 30 000 квартир загальною вартістю 36 млрд гривень.

Квартири, скріншот: YouTube
Квартири, скріншот: YouTube

"Був обраний підхід будівництва з нуля плюс викуп вже готових квартир, які є в наявності в регіонах України. Протягом цього року ми плануємо надати понад 53 тисячі квартир. Це закриє потреби 186 тисяч переселенців", - зазначив Кирило Тимошенко.

Тимошенко наголосив, що аби налаштувати механізм черговості видачі квартир, будуть співпрацювати з Кабміном та очільниками військових адміністрацій.
Щодо викупу готових квартир, то до них є кілька вимог. Всі вони повинні бути з ремонтом, сантехнікою та необхідними меблями.

Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua
Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua

"Нами пропрацьовано понад 4 тисячі квартир вже готових, потрібно тільки завезти меблі. 1261 квартира вже буде готова до липня, і 17500 квартир будуть готові на осінь. Готові квартири ми викупаємо у кожному регіоні, адже ВПО є в кожному регіоні", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, пошкоджене та зруйноване під час війни майно: українцям пояснили, як працюватиме механізм компенсації

Раніше Знай писав, оцінка пошкодженого майна українців: як отримати відшкодування за втрачене житло

Також Знай повідомляв, українцям розповіли, як зміняться ціни на нерухомість після війни: все залежить від біженців