В Україні прогнозується зростання цін на продукти харчування. До чого готуватися українцям, розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (УАР) Денис Марчук в ефірі інформаційного телемарафону.

Денис Марчук заявив, що дефіциту продуктів в Україні не передбачається, адже аграрії виконують своє завдання і працюють на посівною кампанією, де це можливо. Однак процес доступності продукції погіршився через бойові дії. Також зросли ціни на газ, енергоносії, зруйновані мости та шляхи. Продукція доставляється об'їзним шляхом. Через ці фактори продукти будуть дорожчати.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

"Подорожчало пальне, аграрії відчувають проблеми з логістикою.
Південні регіони України, які нині окуповані і раніше були основними вирощувачами тепличних овочів, не мають можливості сьогодні це робити. Тому фактично ми стаємо заручниками підвищення цін", - заявив Денис Марчук.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За оцінками експерта вартість продуктів в Україні може злетіти не менше ніж на 20%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими.

Також наш портал повідомляв, ціни на продукти в Україні: у Мінагрополітики поділилися прогнозом, до чого готуватися.

Крім того, ми повідомляли, що українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни і курс долара.