У зв'язку з повномасштабною війною українські випускники та абітурієнти не складатимуть у 2022 році вже звичне ЗНО. Їм доведеться складати національний мультипредметний тест, який є спрощеним аналогом ЗНО. Пробну версію тесту вже можна пройти онлайн. Де і як це зробити, розповіли в пресслужбі Міністерства освіти.

Через воєнний стан та активні бойові дії українські випускники та абітурієнти у 2022 році не складатимуть ЗНО, як і в попередні роки. У Міносвіти заявили, що здавати доведеться національний мультипредметний тест - аналог ЗНО, але скорочений. Бажаючі вже можуть пройти онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту з цим посиланням.

ЗНО. Фото: скрін youtube
ЗНО. Фото: скрін youtube

"Інтерфейс демонстраційного тестувальника відрізняється від реального НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалості їх виконання запропонований варіант аналогічний вступному тесту.
Тестувальник може отримати певні затримки з роботою через велику кількість потенційних учасників", - йдеться в повідомленні.

ЗНО, фото: скріншот з відео
ЗНО, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

На виконання тесту, який містить 60 завдань з трьох навчальних предметів, виділяється 90 хвилин.

Раніше Знай писав, ЗНО-2022: у Міносвіти попередили про важливі нововведення, як проходитиме тест в умовах війни.

Також наш портал писав, що буде з пенсіями, які неможливо отримати через військові дії: пояснення Марини Лазебної.

Нагадаємо, Німеччина знайшла інші шляхи до України, поки порти заблоковані.