Станом на кінець квітня 2022 року понад 400 тисяч українських біженців перебуває на території Німеччини і щодня прибуває ще близько 3 тис. осіб.

Такі дані були озвучені на "Круглому столі України", проведеному в Берліні в понеділок за участю канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Однак, війна в Україні, яку оголосила нам рф, спровокувала процеси, які зачіпають біженців з інших країн, наприклад Афганістану.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Сотні сімей афганських біженців виселяються з Берліна, щоб звільнити місце для біженців з України, повідомляє журнал "Foreign Policy".⁣

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Виселення навмисно не вдавалося розголосу"— - сказав Тарек Алаоус, член правління Берлінської ради у справах біженців. "Деякі люди роками жили в своїх будинках і були вирвані з своїх соціальних структур, у тому числі діти, яких перевели на місця, далекі від їх відповідних шкіл".

"Звичайно, це не провина українців", - переконаний член правління Берлінського ради у справах біженців. Тарек Алаус.

Афганістан, фото: скріншот з відео
Афганістан, фото: скріншот з відео

Уряд у Берліні заявляє, що працює над створенням притулку для виселених афганських біженців. Але деякі біженці кажуть, що їм доводиться переїжджати знову і знову.

"Нам шкода через те, що це створило додаткові труднощі для афганських сімей і що постраждалим довелося покинути звичне оточення і тепер, можливо, з великими труднощами підтримувати свої соціальні зв'язки",- сказав Штефан Штраус, прессекретар Департаменту.

Він сказав, що в Берліні є в цілому 83 різних місця розміщення для біженців, в яких вже проживає близько 22 000 чоловік

Нагадаємо, що у Польщі працевлаштували 80 тисяч українських біженців: яку роботу пропонують найчастіше.

Раніше ми повідомляли, що в Польщі українським біженцям виплачуватимуть $2750 на дітей: інструкція для отримання фінансової допомоги.

Також стало відомо скільки українським біженцям платять у країнах ЄС.