У Польщі анонсували виплати українським біженцям на дітей у розмірі 12 тисяч злотих (близько 2750 доларів), а також надали інструкцію для подачі заявки на отримання фінансової допомоги.

Про це повідомили у виданні bankier.pl. Допомогу в рамках програми "Сімейний капітал опікунський" зможуть отримати ті громадяни України, які прибули на територію Польщі після 23 лютого, з початку військових дій. Виплати розміром 12 тисяч злотих розраховані на другого і наступних дітей в сім'ї у віці від 12 до 35 місяців.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Для подачі заявки на отримання фінансової допомоги потрібно заповнити спеціальну форму (RKO-U) на платформі електронних послуг ZUS. Заповнити її можна українською мовою.

Дані, які потрібно буде ввести:

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще
  • Польський номер PESEL одного з батьків і дитини, на які буде проводитися виплата;
  • адреса електронної пошти;
  • польський номер телефону;
  • номер банківського рахунку в Польщі.

ZUS перерахує допомогу на номер банківського рахунку в Польщі, який буде вказаний в заяві.

Подати заявку можна з першого числа місяця, в якому дитині виповнюється 9 місяців до кінця місяця, в якому дитині виповнюється 1 рік. Якщо подати заявку пізніше, то виплата буде зменшена на 500 злотих за кожен місяць, що минув після досягнення дитиною 1 року.

Грошові кошти виплачуються з місяця, в якому заяву було подано. У той же час біженці з України, які отримали номер PESEL UKR в березні 2022 року і подають заяву в квітні або травні, отримають грошові кошти і за березень (з місяця отримання номера PESEL).

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР
Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

Нагадаємо, в ПФУ зізналися, скільки держава виділила на квітневі пенсії українцям

Як повідомляв Знай.uа, в "ПриватБанку" відповіли, чому не всі українці отримали обіцяні Зеленським 6,5 тисяч

Також портал Знай.uа писав, що Кабмін змінив умови отримання допомоги біженцям-платитимуть не всім