В Україні наближаються травневі свята, які зазвичай супроводжувалися додатковими вихідними, втім, через війну українці відпочиватимуть менше. Як у ці дні працюватимуть банківські установи та система електронних платежів (СЕП), повідомляється в пресслужбі Національного банку України.

У Нацбанку заявили, що в період дії воєнного стану в Україні скасовуються святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю України. Однак якщо святковий день припадає на вихідний, то він не переноситься.

Скрін, відео YouTube ПриватБанк
Скрін, відео YouTube ПриватБанк

Так, 1 травня, припадає на неділю, а значить 2 травня в Україні буде робочим днем, в тому числі для банківської системи. Святковий день 9 травня випадає на понеділок і стане звичайним робочим днем для банківської системи.

Скрін, відео YouTube Ощадбанк
Скрін, відео YouTube Ощадбанк

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У НБУ підкреслили, що незважаючи на воєнний стан в країні СЕП продовжує роботу в штатному режимі, як було і до війни. Всі банки підключені до системи і можуть здійснювати платежі клієнтів практично цілодобово і без вихідних.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перед Великоднем без продуктів, банкомати не працюють: ПриватБанк повідомив про масштабний збій в системі.

Також наш портал інформував, в Україні запрацювала найбільша система PayPal: тепер збирати гроші на потреби біженців і ЗСУ ще зручніше.

Крім того, наш портал писав, що у "ПриватБанку" відповіли, чому не всі українці отримали обіцяні Зеленським 6,5 тисяч.