Українцям розповіли, що буде з овочами на прилавках супермаркетів вже в травні. Що буде з цінами, а також чи очікувати сильного дефіциту.

Про це стало відомо завдяки матеріалу на порталі SEEDS.

Ситуація на ринку України в цьому році дійсно неоднозначна, так як впливає не тільки погодний фактор, а й війна. Через неї була зупинена робота частини підприємств, а також розірвався ланцюжок логістичних ланцюжків.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Також, через два тижні подорожчала частина овочів в борщовому наборі, серед яких морква і буряк. А ось капуста і картопля значно стали дешевше.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Вже в травні місяця, до дефіцитних овочів може додатися ще й цибулю.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

"Винятковим фактом на плодоовочевому ринку України в умовах війни вже другий тиждень поспіль є здешевлення картоплі. У поточному сезоні був зібраний досить великий урожай другого хліба українськими виробниками. Місцевої картоплі в українських сховищах достатньо, щоб без труднощів завершити поточний сезон " - йдеться в повідомленні.

Після того, як була налаштована поставка картоплі зі сховищ Сумської, Чернігівської, а також Миколаївської областей, і ряду поставок з Польщі, пропозиція в даному сегменті ринку поступово почала перевищувати попит.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

Що стосується прогнозів на майбутнє, то в травні ціни на капусту і картоплю зміниться не повинні, підвищувати не будуть. А ось, з цибулею можуть бути значні проблеми, так як не вдалося поки що налаштувати поставку.

Через окупацію росіянами південних областей країни, сильно зменшиться пропозиція ягід, зокрема суниці. До цього потрібно бути готовим.

Нагадаємо, всі схеми для отримання соціальних виплат під час війни

Раніше повідомлялося, що народний метод подолати затяжний кашель-треба всього три цибулини

Також, як довше зберігати молоко свіжим: поради експерта з безпеки харчових продуктів