Через повномасштабне російське вторгнення в Україні спостерігається важка ситуація, а також девальвація гривні, але незважаючи на це істотного зростання цін на соціально значущі продукти не спостерігається. Таку заяву зробив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

У Мінагрополітики заспокоїли українців, що подорожчання соціально значущих продуктів не загрожує. Зазначається, що Україна має значні внутрішні запаси певної групи продуктів, наприклад, Зернові, рослинні олії та інше. Разом з тим держава регулює ціни на продукти першої необхідності, а також обсяги експорту.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

"Крім того, на харчові продукти, що мають істотну соціальну значимість – цукор, крупи, борошно, соняшникова олія – здійснюється регулювання цін. Тому підстав для критичного зростання вартості продуктів у масштабах країни немає", - заявив Тарас Висоцький.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Втім, можливе тимчасове підвищення цін на продукти в окремих районах, де ведуться бойові дії або в районах, де порушені логістичні ланцюги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дефіцит гречки і рису українцям не загрожує: На Одещині збільшують посів популярних культур.

Також наш портал інформував, ціни на овочі: українцям пояснили скачки вартості цибулі, винні імпорт і війна - "Везуть з...".

Крім того, наш портал писав, українцям розповіли, як розпізнати російські товари на полицях у магазинах: перестанемо фінансувати війну разом.