Українці будуть забезпечені овочами борщового набору завдяки ініціативі організаторів проєкту BORSCH. У рамках проєкту понад 1 млн домогосподарств у громадах Чернігівської, Сумської, Полтавської, Київської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областей отримають насіння та розсаду овочів борщового набору абсолютно безкоштовно. Про це в facebook повідомляють організатори проєкту.

Так, всього за перші 10 днів ініціативи BORSCH вдалося залучити 2,5 мільйона гривень від фізичних осіб.у планах – до 23 квітня зібрати 1 млн євро. Цієї суми вистачить на закупівлю 2,5 млн.пакетиків насіння. Ініціатор проєкту Алекс Ліссітса зазначив, що допомога буде направлена українцям, які мають в обробці земельні ділянки до 1 га.за його словами спочатку насіння закуповують вони і передають територіальним громадам, які вже надають їх домогосподарствам.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Регіони, які були під окупацією опинилися в складній ситуації, тому найближчим часом доходи більшості місцевих жителів будуть залежати від власної присадибної ділянки. Саме для підтримки простих людей був і запущений проєкту.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також у проєкті беруть участь компанії аграрного ринку України. Вони безкоштовно надають засоби захисту рослин і добрива.

Раніше інформаційний портал Знай писав, ціни на продукти в Україні: у Мінагрополітики поділилися прогнозом, до чого готуватися.

Також ми писали, Індекс борщу: як змінилися ціни на улюблену страву українців за півтора місяця війни.

Крім того, ми повідомляли, що українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни і курс долара.