Щодня в Україну повертаються близько 30 тисяч осіб, які виїхали під час повномасштабного воєнного вторгнення росії.

Про це повідомляє ООН.

Так, стало відомо, що понад 870 тисяч українських біженців, які залишили Україну після повномасштабного російського вторгнення, вже повернулися на батьківщину. Щодня український кордон перетинає близько 30 тисяч громадян, аби повернутися додому.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

"Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошуку відповідних спільнот, які їх приймуть, якщо повернення до своїх будинків наразі неможливе або недоцільне", – йдеться у заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни працівники ООН надали допомогу 2,1 мільйона українців, які потребують підтримки. На допомогу Україні виділили 1,1 мільярда доларів наразі профінансовано на 64%.

Варто нагадати, що 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють та руйнують ключові об'єкти військової та цивільної інфраструктури.

Скріншот допису
Скріншот допису

Нагадаємо, 12800 у Німеччині, і 6400 гривень у Чехії: скільки українським біженцям платять у країнах ЄС

Раніше Знай писав, Анджей Дуда підписав зміни до закону про допомогу біженцям: що зміниться для українців в Польщі

Також Знай повідомляв, пошкоджене та зруйноване під час війни майно: українцям пояснили, як працюватиме механізм компенсації