Президент Польщі Анджей Дуда схвалив зміни до закону про допомогу українським біженцям.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті президента Польщі.

Зміни, які ухвалив Анджей Дуда стосуються тимчасового допуску до медичної професії та впорядкування реєстрації в системі податкових номерів PESEL.

Анджей Дуда, фото: скріншот з відео
Анджей Дуда, фото: скріншот з відео

До того ж нові зміни передбачають спрощення для українських біженців отримання податкового номера неповнолітніми та особами з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Закон також дасть можливість громадянам України надавати психологічну допомогу своїм співвітчизникам, які не володіють польською мовою. Українські біженці також зможуть взяти участь у заняттях, які проводить Центр соціальної інтеграції.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Варто зазначити, що ці зміни також будуть стосуватися білорусів, які прибули на територію Польщі через український кордон. Для них спрощується отримання гуманітарних віз.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Єврокомісію надати країні фінансову підтримку через витрати, які спрямовані на прийом українських біженців. До того ж у Польщі зазначили, що мають резерви, для того, щоб прийняти більше біженців з України.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда відповів на погрози Москви, їм тут не раді: "Місце поховати знайдеться"

Раніше Знай писав, президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії прибули до Києва для зустрічі з Володимиром Зеленським: перші кадри і заяви лідерів

Також Знай повідомляв, Борис Джонсон потрапив в "антирейтинг" путіна і тому таємно їхав до Володимира Зеленського: "Розуміємо ризики"