У Верховній Раді України розповіли, як українцям будуть компенсувати пошкоджене та зруйноване майно під час повномасштабного вторгнення росії.

Як розповіла Олена Шуляк зі "Слуги народу" під час Всеукраїнського телемарафону, закон можуть прийняти вже у квітні.

Так, стало відомо, що законопроект №7198, який пропонує створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого війною майна, передбачатиме компенсацію не грошима, а новими квартирами чи домами для постраждалих. До того ж українці зможуть обрати інше місто для проживання.

Буча
Буча

"Розраховуємо, що буде така можливість, коли людина буде сама обирати. Наприклад, у неї зруйнована квартира у місті Харкові, вона зможе обирати інше місто. І навпаки - якщо зруйнована квартира у іншому місті, вона зможе обирати квартиру у Харкові", - сказала Олена Шуляк.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

За словами депутатки "Слуги народу" цей законопроект мають ухвалити у другому читанні та в цілому вже у квітні. Він уже пройшов перше читання, зараз депутати працюють над тими поправками, які будуть розглянуті у другому читанні.

Зруйнований будинок, фото: Facebook
Зруйнований будинок, фото: Facebook

"Я сподіваюсь, що цього місяця цей законопроект у сесійній залі буде розглянутий і вже почне працювати у певних частинах", - сказав він.

Як зазначила Шуляк, наразі у застосунку "Дія" зареєстровано вже понад 70 тисяч заявок про пошкоджене чи зруйноване майно.

Нагадаємо, компенсація за зруйнований будинок чи квартиру: як подати заявку у "Дії"

Раніше Знай писав, українці, які втратили житло через війну, зможуть "виставити рахунок" окупантам в "Дії": "Підрахувати збитки"

Також Знай повідомляв, українським біженцям нарешті дозволять обмін валют за кордоном