США ввела заборону на імпорт російської нафти, після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення на територію України.

Про це президент США Джо Байден повідомив у своєму зверненні 8 березня.


Так, стало відомо, що Білий дім заборонив імпорт російської нафти. Також США буде тісно співпрацювати з європейськими союзниками з цього питання.

Фото: Джо Байден, Беий Будинок
Фото: Джо Байден, Беий Будинок

Джо Байден заборонив імпорт російської нафти, природного газу і вугілля в США. Варто відзначити, що США зроблять цей крок в односторонньому порядку, без своїх європейських союзників, через розбіжності між європейськими країнами з приводу того, чи слід забороняти імпорт енергоносіїв з Росії чи ні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Імпорт США з Росії становить приблизно 8% в 2021 році, з яких лише близько 3% припадає на сиру нафту.

До того ж західні ЗМІ повідомляють, що Великобританія поступово відмовиться від імпорту російської нафти і нафтопродуктів до кінця 2022 року.

Джо Байден. Фото: Twitter
Джо Байден. Фото: Twitter

Однак, це не всі санкції США проти Росії. Також Джо Байден вирішив обмежити доступ росіян до високих технологій, що завадить військовому сектору Росії на багато років вперед.

Крім цього, президент США закликав Конгрес прийняти пакет на $12 млрд на підтримку України. А наостанок Джо Байден заявив, що Володимиру Путіну не вдасться перемогти Україну.

Нагадавши, Володимир Зеленський знову звернувся до українців, попросив зберігати спокій:"атакують фейки". Президент опублікував нове звернення до українців.

Раніше Знай писав, у США остаточно вирішили з приводу закриття неба над Україною. У Білому домі заявили, що закривати небо над Україною не стануть

Також Знай повідомляв, військ РФ недостатньо для окупації України: Сергій Никифоров заявив, що ворог намагається посіяти паніку.