У мережі розповіли, які країни скасували візи, або ж спростили в'їзд для українців. Стане в нагоді для тих, хто вирішив покинути країну в цілях безпеки.

Велика частина світу виступила на підтримку України на тлі російської агресії, також, частина з них вирішили скасувати візовий режим.

Уряд ряду європейських країн вирішив прихистити у себе українців, які були змушені залишити свої будинки, і почали шукати притулок.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР
Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

Найпопулярнішим напрямком стала Польща, яка готова приймати громадян країни навіть без біометричного паспорта, а також сертифіката про повну вакцинацію. Все, що знадобиться-документ, який засвідчує особу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Така ж ситуація і з Словаччина. Країна готова приймати українців, які тікають від війни у своїй країні. При цьому в'їзд буде дозволений навіть громадянам без дійсного паспорта, але це буде можливо тільки після спілкування з прикордонниками.

На кордоні з Польщею, скріншот: Youtube
На кордоні з Польщею, скріншот: Youtube

Естонія дозволила залишитися в країні громадянам, у яких закінчується термін перебування. Також, сюди можна приїхати навіть тим, у кого немає біометричного паспорта.

До слова, Ірландія і зовсім зняла візовий режим для України. "Люди, які розглядають можливість виїзду з України і поїздки в Ірландію, можуть найближчим часом робити це без візи, якщо вони вважають поїздку безпечною. У тих, хто подорожує до Ірландії без візи протягом цього періоду, буде 90 днів після прибуття, щоб врегулювати своє становище", – йдеться в повідомленні Міністерства юстиції.

"Черги на кордоні, скріншот
"Черги на кордоні, скріншот

Українці, які прибувають в ОАЕ мають право на безвізовий в'їзд. Ті, хто в'їхав до третього березня мають право перебувати на території держави до одного року.

Кордон, скріншот: YouTube
Кордон, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що 11-річна дитина дісталася самостійно із Запоріжжя до Словаччини: батьки залишилися допомагати ЗСУ

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чим може нашкодити статус біженця

Також, Борис Джонсон закликав терміново зібрати Раду Безпеки ООН після обстрілу росіянами Запорізької АЕС.