Триває повномасштабне вторгнення в Україну російської армії. Міста обстрілюють установками Град та крилатими ракетами.

За повідомленнями МВС, Україну вже покинуло понад мільйон людей. На сторінці Facebook МВС України зазначають, що біженці з України отримали право жити в ЄС протягом 3-х років.

Українські біженці матимуть право жити та працювати в Європейському Союзі до трьох років відповідно до плану надзвичайних ситуацій, - зазначають у відомстві.

Після війни, яку розпочала Росія, майже 875 000 людей вимушені були полишити свої домівки в Україні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вони поїхали до Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови. Правила ЄС передбачають надання громадянам України та резидентам країни право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на термін до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку.

Якщо конфлікт триватиме довго, або біженці не зможуть безпечно повернутися, цей статус може бути продовжений ще на два роки.

"Європа стоїть поруч із тими, хто потребує захисту. Всім, хто тікає від путінських бомб, раді в Європі. Ми забезпечимо захист тих, хто шукає притулок, і допоможемо тим, хто шукає безпечну дорогу додому", — заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Водночас влада Брюсселя закликала прикордонників по обидва боки кордону Україна-ЄС, забезпечити в‘їзд до ЄС усіх, незалежно від національності чи етнічної приналежності.

Нагадаємо, раніше відомий турецький кухар і ресторатор Бурак Оздемір кинув всі сили на допомогу українському народу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні саджатимуть на довічне за мародерство - Рада затвердила указ Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що світ вражений героїзмом українців і готовий збільшити допомогу - такого Росія точно не чекала.