Наближається Великий піст, який вважається найдовшим і найсуворішим із усіх. У цей час треба подбати не лише про тілесне, але й на духовне очищення. Які молитви радять читати у цей період, щоб релігійну традицію не перетворити на банальну дієту?

Великий піст - це підготовка до Великодня. Віруючі сягають єднання з Богом і очищають свою душу від гріхів. Хтось думає, що в піст достатньо відмовитися від заборонених продуктів, однак без молитви не буде користі для душі.

Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона

Ранкова молитва під час Великого посту:

«Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти дyшу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш Ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!»

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ввечері також треба помолитися, особливо перед сном, щоб попросити допомоги в Бога.

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Вечірня молитва під час Великого посту

«Господь Бог, творець всього живого на землі і Царю небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий(a), не втрачаю віру в Тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш дyшу мою. Кожен день сподіваючись я на захист Твій. Почуй молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь».

Нагадаємо про Акафіст до Святого Архістратига Михаїла: могутня молитва Про захист від ворогів.

Раніше ми повідомляли про молитву за мир і спокій в Україні, яку почує Господь: "Ти один милостивий і сильний".

Крім того, Великий піст-2022: 10 найважливіших правил, які варто знати перед 7 березня.