Великий піст-2022: 10 найважливіших правил, які варто знати перед 7 березня

Великий піст є особливим часом в житті Церкви і людей. Адже це час більш тривалої молитви, обмеження себе у всіх сферах життя, час уважного ставлення до свого духовного стану. У 2022 році період посту припав на дуже важкий час війни проти Путіна і Росії. Це 7 березня - 23 квітня. Як правильно провести Великий піст і не перетворити його в півтора місяці важкої і безглуздої дієти пояснив "Правмір" опублікувавши 10 важливих правил.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

У Росії перекинувся автозак із затриманими, 11 постраждалих-протестували проти війни з Україною

У Москві сильно постраждав автозак, в якому везли затриманих на антивоєнному мітингу. Автомобіль потрапив в аварію, а не став жертвою битви за свободу полонених учасників маршу. Як повідомляється, за даними російського "РЕН ТВ", постраждали близько 11 осіб з 27. За попередньою інформацією, машина на перехресті не розминулася з легковим автомобілем.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: Perepichka News
Фото: Perepichka News

Андре Тан взявся за куртки і жилети для ЗСУ, забувши про сукні для Осадчої: "разом здолаємо ворога"

Популярний український модельєр і дизайнер Андре Тан повідомив, чим він і його команда допомагають обороні країни в нелегкі військові часи. На сторінці в соціальній мережі Instagram з'явилася його нова публікація, присвячена цьому питанню.

"На сьогодні вже відшито і відправлено 500 теплих жилетів для нашої теробороні і ЗСУ. І це тільки початок! Зараз відшиваємо теплі флісові куртки, спальні мішки, натільну білизну, термобілизну!..."

Андре Тан, фото: Instagram
Андре Тан, фото: Instagram

Українцям пояснили, чим може нашкодити статус біженця: "ви ніколи не повернетеся"

Українцям, які намагаються втекти від війни за кордон, пояснили, чи варто просити надання статусу біженця, і чим це може бути незручно. Пояснення нюансам надала волонтер Вікторія Зима.

"Почніть правильно розуміти слово "біженство"! Це не означає, що Ви приїдете і Вам відразу дадуть паспорт, дозвіл на проживання і т.д. біженство має на увазі "ви біженець, шукаєте захисту, безпечне місце..."

Фото: 5.ua біженець
Фото: 5.ua біженець

Павло Зібров поділився "Сном про Україну" - вселяє надію: "я вірю і знаю!"

Популярний український співак і композитор Павло Зібров, який відомий завдяки своїм розкішним вусам, звернувся до українців зі словами щирої підтримки. Новий запис з'явився на офіційній сторінці співака в соціальній мережі Instagram.

"А я вірю і знаю! Наш дух Незламний! Україна переможе!",- підписав він відеоролик, в якому зібрані найкрасивіші місця нашої Батьківщини..."

Павло Зібров, скріншот: Instagram
Павло Зібров, скріншот: Instagram