У Німеччині ухвалили рішення приймати всіх людей, які рятуються від війни в Україні. Національність не матиме значення. Із такою заявою виступила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер ( Nancy Faeser) під час інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає DW.

За її словами, мета Німеччини - врятувати людське життя, а це не залежить від паспорта.

Наразі більшість біженців, які прибувають до Німеччини з України, є українськими громадянами. Разом із тим і ті, хто мав в Україні дозвіл на довгострокове проживання, можуть розраховувати на притулок.

Очільниця МВС Німеччини зазначила, що таким людям не доведеться проходити складну процедуру оформлення відповідного статусу.

"Наприклад, молоді громадяни Індії, які навчалися в українських вищих навчальних закладах, насамперед прагнуть повернення до себе на Батьківщину", - говорить вона.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Скрін, Голова МВС Німеччини Ненсі Фезер, DW
Скрін, Голова МВС Німеччини Ненсі Фезер, DW

Разом із тим, не буде обмежень на кількість біженців, яких приймуть з України.

"Уперше всі країни ЄС приймають біженців від війни, особливо наші східні сусіди. Це зовсім інша ситуація, ніж та, яку ми спостерігали раніше у Європі", - зазначає міністр. Наразі важливо допомогти із розподілом цих людей.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР
Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

В німецькому уряді сподіваються, що "втрати контролю" над потоками біженців за взірцем 2015 року, вдасться уникнути. НЕ зважаючи на посилену увагу з боку поліції, прийом біженців відбувається без бюрократичної тяганини.

Нагадаємо, раніше Нова пошта відкрила "Гуманітарні куточки": хто і як може ними скористатися. "Нова пошта" вирішила безкоштовно пересилати гумдопомогу військовим і постраждалим в Україні.

Також " Знай.ua " писав, що пенсія в період воєнного стану: у Мінсоцполітики розповіли, коли українці отримають виплати. Кошти для пенсій з датою виплати до 14 березня включно, вже направлені в банки і Укрпошти.