Стало відомо про те, що Великобританія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Всьому виною події на Запорізькій АЕС.

Відбутися воно має найближчим часом, і прийняли рішення його зібрати через ситуацію навколо Запорізької АЕС. Справа в тому, що вночі окупанти її обстріляли, і на найбільшому ядерному об'єкті роботи сталася пожежа.

Боріс Джонсон. Фото: YouTube
Боріс Джонсон. Фото: YouTube

Експерти, зокрема президент Володимир Зеленський зазначив, що у разі вибуху це загрожуватиме не лише Україні, але всьому світу, адже наслідки будуть у 10 разів сильнішими за Чорнобиль.

Про збори Ради безпеки повідомив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube
Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube

"Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстрених служб до електростанції. Прем'єр-міністр заявив, що необдумані дії президента (Росії) Володимира Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. За його словами, Великобританія зробить все можливе, щоб ситуація не погіршилася", – йдеться в повідомленні офісу британського глави уряду.

Точна дата невідома, як і які рішення будуть запропоновані в структурі, де Російська Федерація має право вето.

АЕС, опалення, електроенергія // фото Getty Images
АЕС, опалення, електроенергія // фото Getty Images

Міністр енергетики України Герман Галущенко вказав на те, що крім шести енергоблоків АЕС, на території станції є сховище відпрацьованого палива, і розміщено воно в 150 контейнерах.

Нагадаємо, що російські окупанти ведуть вогонь по мирному населенню Донбасу і не дозволяють евакуацію

Раніше повідомлялося, що россійські окупанти ведуть вогонь по мирному населенню Донбасу і не дозволяють евакуацію

Також, 100 000 гривень і 10 тисяч доларів: український пенсіонер перерахував всі заощадження на потреби ЗСУ.