Відома українська письменниця Оксана Забужко розповіла про те, як напад Росії змінив місце України в світовій політиці. Про це вона написала на своїй сторінці в соцмережі facebook.

«Я казала на… телепрограмах: "Україні треба закрити небо і дати зброю!" - і просила польську громадськість тиснути на своїх ЄСвських політиків. Після відмови відключити Росію від СВІФТ поляки флешмобом дзвонили в німецьке посольство і казали: "У вас кров на руках!", а вчора я бачила в телефоні одного з своїх співрозмовців довжелезне простирадло листування між німецькими топ-політиками, які цілу ніч з п'ятниці на суботу сперечались і врешті прийшли до рішення, що "пора щось робити". Остаточна відмова Німеччини від багатолітньої політики "вмиротворення Путіна" - це велика колективна перемога, на яку мусили попрацювати тисячі людей (самої тільки проллятої української крови не вистачило б, її ніколи не вистачало!)», - розповіла вона.

Письменниця зазначила, що Євросоюз нарешті прокинувся.

«Європа перестає "мовчати" а бік України, як мовчала з 1918 року (і навіть після 2014-го продовжувала тиснути руку Путіну). Європа з щирим захватом дивиться на Україну і її Армію - і просить нас навчити її, як таке робиться, і звідки береться (я вже мала кілька таких розмов). Історія-сука зірвалась з місця і помчала вперед, українці крутять земну кулю», - пише Забужко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вона також навела уривок цікавої розмови, у якій констатується, що фактично почалася Третя світова війна.

Оксана Забужко, фото з фейсбук
Оксана Забужко, фото з фейсбук

«З однієї нічної розмови (в перекладі): Сенат США проголосував за надання Україні "небесного щита"! - Чудово! Але, панове, чи ви розумієте, що це вже Третя Світова?», - наголошує письменниця.

Раніше Знай писав, Тарас Тополя з "антитіл" пояснив, як стати частиною ЗСУ: залишить вдома Alyosha і дітей, щоб захистити Батьківщину. Артист своїм прикладом показав, як можна в кілька кроків потрапити в ЗСУ

Також ми писали, росіянин переїхав в Україну, і розповів про головні відмінності між країнами: "Ніхто не краде".

Нагадаємо, Оксана Забужко розповіла про давню "зустріч" з Путіним у себе вдома: "Гидливо було". Письменниця розповіла про сон, який приснився їй більше 20 років тому.