Як розвивається ситуація із захистом України від ворожої навали, розповіли в Генеральному штабі ЗСУ.

Зокрема, станом на 10.00 неділі, 27 лютого 2022 року, оперативні дані щодо російської агресії виглядають наступним чином:

Основні зусилля противника зосереджено на Поліському та Сіверському операційних напрямках, його мета - блокувати Київ.

Продовжується нарощування військової сили противника на Поліссі. На Бучу, Капітанівку та Білогородку рухаються підрозділи 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ.

Скрін, Генштаб
Скрін, Генштаб

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

З Білорусі перекидають у напрямку Чорнобиля інженерні підрозділи для побудови переправ через річки Тетерів та Ірпінь.

Армія РФ зіткнулася із гострою нестачею палива та продовольства, через це активно використовує для доставки вантажів залізничну інфраструктуру Білорусі.

Також противник продвигається в напрямку Борисполя та Ічні. Російські війська облаштували понтонну переправу поблизу населеного пункту Комарина через річку Десна та поблизу села Оране через річку Тетерів.

Скрін, Генштаб
Скрін, Генштаб

Тактична авіаційна групу літаків Су-34 з Московської області перебазована на аеродром Барановичі на території Білорусі.

На Сіверському напрямку вороги продовжують наступ з метою блокування Києва з північно-східного напрямку. Після того, як їм не вдалося захопити Чернігів, окупанти обійшли місто в напрямку Іванівки та Козельця.

«На напрямку Суми, Прилуки, ворог вклинився на глибину до 200 км, але був зупинений.

Частина сил Північного флоту ЗС РФ у складі до двох батальйонних тактичних груп продовжила наступ у напрямку Кременчука, вклинилася на глибину до 120 км. Ворога зупинено», - додають у Генштабі.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Тривають бої за Південь та Схід України.

«На Слобожанському напрямку Збройними Силами України в результаті бойових дій нанесено значних втрат підрозділам 20 загальновійськової армії ЗС РФ. Знищено БТГр 4 танкової дивізії. Через значні втрати управління дивізією дезорганізовано.

За даними розвідки здійснюється підготовка до виведення підрозділів на територію Бєлгородської області. Розглядається рішення про термінове введення резервів.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії, перегруповується для наступу у напрямку Херсон – Миколаїв. Силами до двох БТГр зі складу 20 мотострілецької дивізії ЗС РФ веде наступальні дії на напрямку Мелітополь – Василівка, частиною сил - на напрямку Бердянськ – Маріуполь», - розповіли військові.

Скрін, Facebook ЗСУ
Скрін, Facebook ЗСУ

Крім того, з кораблів Каспійської флотилії та Чорноморського флоту ЗС РФ, зокрема фрегатів “Адмирал Макаров” та “Адмирал Ессен”, було здійснено пуски крилатих ракет типу “Калібр”.

Нагадаємо, російські військові обстріляли пункт поховання "радіації" в Києві - співробітники "Радону".

Як повідомляв "Знай.ua", по нафтобазі у Василькові був здійснений ракетний удар, - ДСНС

Знай.ua писав, в Україні базуються "сплячі групи" ворога: у Верховній Раді розповіли, як їх виявити і куди звертатися