На офіційній сторінці Державної інспекції ядерного регулювання в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація, стосовно масованого обстрілу Києва з боку російських військових і попадання в пункт поховання радіоактивних відходів.

Вони розташовуються в київській філії Державного підприємства під назвою "Радон". Ця інформація зафіксована станом на 27 лютого 2022 року.

Радіаційні продукти, скріншот: Youtube
Радіаційні продукти, скріншот: Youtube

"Про це повідомили по телефону співробітники "Радону", що знаходяться в притулку. В результаті масових розстрілів, які тривають досі, в даний час неможливо оцінити масштаби руйнувань. Автоматизована система радіаційного контролю вийшла з ладу. Але камери спостереження зафіксували падіння ракет. Оцінка радіаційної обстановки буде проводитися переносними приладами після закінчення стрільб. За попередньою оцінкою Держатомрегулювання загроз радіаційного захисту людей за межами санітарно-захисної зони РЖД "Радон" немає", - йдеться в публікації.

Тим не менш, користувачів запевнили в тому, що ситуація знаходиться під контролем. ДСНС повідомляє, що попадання російських снарядів не призвело до розгерметизації сховища. Воїни ЗСУ змусять російських "орків", як їх почали називати багато жителів України, за все те, що вони влаштували в нашій країні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Згодом ДСНС заявило, що ця інформація-не відповідає дійсності. Наші рятувальники і фахівці виїхали на місце події, і встановили на місці, що невідомий об'єкт потрапив поруч з підприємством, ніяк не потрапивши у важливі об'єкти.

Нагадаємо, зірка "Жіночого кварталу" Катя Нікітіна закликала вірити в ЗСУ і в перемогу України: "Дамо відсіч"

Як повідомляв "Знай.ua", по нафтобазі у Василькові був здійснений ракетний удар, - ДСНС

Знай.ua писав, в Україні базуються "сплячі групи" ворога: у Верховній Раді розповіли, як їх виявити і куди звертатися