Українці активно приєднуються до лав Сил ТрО. Тільки в Києві було видано 18 тисяч автоматів для громадян, які бажають захистити країну від російських загарбників. Про це повідомив Міністр оборони Олексій Резніков у facebook.

Олексій Резніков заявив, що Україна вистояла першу і найскладнішу добу. Все завдяки українським захисникам. Він зазначив, що російські військові зазнали втрат, а український опір зростає, адже багато громадян приєднуються до сил ТрО.

Олексій Резніков. Фото: скріншот youtube
Олексій Резніков. Фото: скріншот youtube

"Тільки в Києві вже 18 тисяч автоматів і відповідний боєкомплект, які вже роздані і продовжать лунати бійцям Сил ТрО протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня. Бажаючих приєднатися до лав Сил ТрО і зі зброєю в руках зупиняти російських окупантів зростає, а зброя надходить ще", - розповів міністр.

Резніков зазначив, що патріоти у віці від 60 років і старше, які готові і можуть захищати країну від ворога, також можуть приєднатися до територіальної оборони. Крім того, найближчим часом очікується поставка сучасного озброєння від українських партнерів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Також Я майже всю ніч спілкувався з колегами-міністрами оборони держав, які надають нам постійну підтримку. Реакція світу стає більш ясною. Незабаром ми отримаємо додаткове посилення у вигляді сучасної зброї та інших ресурсів наших партнерів", - заявив він.

скріншот facebook
скріншот facebook

Міністр заявив, що світ повинен побачити, що творить Росія і закликав не мовчати про це.

"Треба показати світу і самим громадянам Росії, що російські війська обстрілюють мирні міста, вбивають жінок і дітей. І що всі мовчазні стають спільниками вбивць", - заявив глава Міноборони.

Резніков додав, що зараз українці повинні продемонструвати свою єдність.

"Маємо продемонструвати світові, що таке тотальна оборона. І що наш народ не здолати", - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, російські військові переїхали його автомобіль на танку: українці врятували водія в Києві, був затиснутий в салоні.

Також ми писали, бійці ЗСУ з передової звернулися до українців і пообіцяли прогнати російських військових.

Нагадаємо, українські захисники ліквідували ворожу ДРГ у Києві: були переодягнені у форму ЗСУ.