Український військовий віддав своє життя, щоб не допустити прориву російських військ через Генічеський автомобільний міст. Про подвиг Героя повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у facebook.

У штабі ЗСУ повідомили, що інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович пожертвував собою, щоб російські військові не прорвалися через Генічеський автомобільний міст. Відзначається, що міст був замінований, але боєць не встиг піти звідти. Він вийшов на зв'язок з товаришами і повідомив, що підриває міст.

Скакун Віталій Володимирович. Фото: Генштаб ЗСУ
Скакун Віталій Володимирович. Фото: Генштаб ЗСУ

"У цей важкий день для нашої країни, коли український народ дає відсіч російським окупантам в усіх напрямках, одним з найважчих місць на карті України став Кримський перешийок, де одним з перших ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоб зупинити просування танкової колони, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту.
Виконати це завдання зголосився інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст був замінований, але піти звідти він не встиг. За словами побратимів, Віталій вийшов на зв'язок і повідомив про те, що підриває міст. Відразу ж пролунав вибух. Наш побратим загинув", - йдеться в повідомленні.

Скрін facebook
Скрін facebook

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Подвиг був здійснений не дарма просування ворога значно сповільнилося, що дало переваги українським захисникам. Командування має намір звернеться до вищого командування для присвоєння герою державної нагороди.

"Російські окупанти, знайте, під вашими ногами буде горіти земля! Ми будемо боротися, поки живемо! І поки живі будемо битися!",- передали в ЗСУ.

Раніше Знай писав, воїни ЗСУ продовжують стримувати ворога на Донбасі: "Дають гідну відсіч".

Також наш портал писав, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав усіх розірвати дипломатичні відносини з РФ: "Продемонструйте...".

Нагадаємо, в СБУ повідомили українцям, як діяти під час ворожого обстрілу: інструкція заради порятунку життів. Українцям розповіли, як діяти у разі обстрілу російськими окупантами.