Президент Франції Еммануель Макрон заявив про виділення Європейським Союзом 1,2 мільярда євро Україні. Також, вони обіцяють допомогти з військовими, і дочекати Росію з Білоруссю.

Про це він написав новий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, активним користувачем якої він є.

"Це безпрецедентно. Ми будемо продовжувати поставляти військову техніку і підтримувати населення в цьому випробуванні", - йдеться в повідомленні президента Еммануеля Макрона.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Він зазначив, що з боку Володимира Путіна це був свідомий крок почати війну, хоч і була можливість продовжити переговори про мир. Європейці вирішили відповісти на його такі дії.

"Ми, як європейці, вирішили завдати дуже сильні удари Москві, людям, фінансовій, енергетичній, транспортній, експортній, візовій сфері. Білоруський режим, який є спільником, також стане мішенню", - підкреслив Макрон.

Зараз Європейський союз продовжить захищати своїх громадян, зміцнюючи персонал з боку Естонії, а також в Румунії. Вони залишатимуться на боці союзників.

Також, ООН планує виділити близько 20 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу в Україні, а також навколо неї.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначив у своєму зверненні до народу, що він звернувся до 27 лідерів з Європи, проте ті так і не дали відповідь.

Скрін, відео YouTube Зеленський
Скрін, відео YouTube Зеленський

"Ми залишилися на самоті. Ніхто за нас не хоче воювати. У НАТО нас брати не хочуть, гарантії безпеки дати бояться " - продовжив далі Володимир Зеленський. Україна запросила військову підтримку у 27 лідерів Європи, проте всі йому відмовили, і ніякої відповіді не послідувало. Всі бояться.

Нагадаємо, що під Гостомелем ЗСУ спалили колону російських танків-чорний дим видно здалеку

Раніше повідомлялося, що НАТО скликає екстрений саміт щодо ситуації в Україні: обговорюватимуть питання безпеки

Також, ЗСУ підбили новітній російський вертоліт Ка-52 Алігатор-перші кадри з місця події.