Як повернути контроль над емоціями та відчуття "тут і зараз"

Психологи поділилися рецептами та нескладними вправами, які допоможуть подолати стрес та паніку. Всі ці вправи можна виконувати у публічних місцях, пише Знай.ua.

Глибоко дихаємо та повільно перераховуємо речі: 5 речей, які ти бачиш перед собою; 5 речей, що ти чуєш; 5 речей, що ти відчуваєш.

Використовуємо щоразу установку "я бачу перед собою жінку в червоному пальті/ я чую, як повз їдуть машини/ я відчуваю, як у мене свербить ніс..."

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Починаючи з пальців ніг, чіпати і мацати кожну частину тіла до голови і при цьому промовляти "це мої пальці/це мої стопи..." вголос

Повернути голову в крайнє ліве положення і, повільно повертаючи голову в крайнє праве, називати вголос ВСІ предмети у полі зору.

Приблизно 2 хв корчимо гримаси, задіємо всі м'язи обличчя, а потім кладемо руки на голову, трохи натискаємо на маківку і говоримо вголос "я тут".

ВІД ЗЛОСТІ

Справляємось з агресією та змушуємо її працювати на нас.

1. Беремо в руку уявне яблуко і намагаємось з'їсти його, вгризаючись у нього верхньою щелепою

2. Гладимо свої руки, потім беремо себе за передпліччя, створюючи знак нескінченності і намагаємося з усієї сили розчепити руки, але долоні не стуляємо сильно (має бути напруга тільки в плечах). Через пару хвилин струшуємо з рук залишки напруги.

Нагадаємо, раніше Kyivstar і Lifecell підтримали українців безкоштовними дзвінками та інтернетом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розкрив українцям головні правила надання першої допомоги.

Також "Знай.ua" писав, що як зібрати "тривожну валізу" і зрозуміти — чи варто бігти.