Українцям дали рекомендації на випадок надзвичайної ситуації. Що робити, які речі потрібно обов'язково взяти при евакуації і як зрозуміти, що пора бігти.

У разі надзвичайної ситуації людина повинна зібрати цілий ряд речей першої необхідності, так звану "тривожну валізу". У ньому повинні бути паспорт, військовий квиток, документ про освіту, трудове або пенсійне посвідчення, свідоцтво про народження, документи на власність і гроші. Також варто взяти радіоприймач, портативний зарядний пристрій, ліхтарик, годинник, ніж, нитки, голки, сірники або запальнички.

Аптечка. Фото: скріншот youtube
Аптечка. Фото: скріншот youtube

Крім того, потрібно обов'язково взяти одяг: нижню білизну, теплі шкарпетки, штани, кофту, плащ, шапку, рукавички і надійне взуття. Обов'язково повинна бути і аптечка, наповнена знеболюючим, протизастудним, жарознижуючим, антибіотиками, перев'язувальними засобами і антисептиками.

Задуматися про те, що пора їхати слід вже тоді коли бойові дії почалися в сусідній з вами області або районі. Якщо чуєте звуки канонади, то точно настав час їхати. Важливо стежити за інформацією ЗМІ, які будуть інформувати про початок вторгнення або евакуації населення.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Ті, хто не планує їхати можуть допомогти ЗСУ і стати на захист України. Для цього можна записатися в територіальну оборону і стати її резервістом. Також можна допомагати волонтерським організаціям, а також здати кров.

Раніше Знай писав, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав усіх розірвати дипломатичні відносини з РФ: "Продемонструйте...".

Також ми писали, в СБУ повідомили українцям, як діяти під час ворожого обстрілу: інструкція заради порятунку життів.

Нагадаємо, РФ почали атаку острова Зміїний на півдні України, але воїни ЗСУ не здаються.