Міноборони повідомило українців, що станом на 15:45, 24 лютого Україну підтримують 48 держав та 5 всесвітніх організацій.

За даними оборонного відомства засудили дії Росії, та висловили підтримку Україні 48 країн.

Про що це свідчить. Країни виказують засудження за вторгнення РФ, та обіцяють, що агресор понесе відповідальність за свої дії.

Вони також координують свої дії з партнерами по НАТО та ЄС.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Україні обіцяють, що виключать РФ з міжнародної спільноти. Борис Джонсон заявив про жорстку відповідь. А Захід протягом дня скоординує свою реакцію у форматі G7, НАТО і ЄС, про це заявив Канцлер Німеччини, якому Путін "плюнув в очі" перекресливши мирні домовленості, Олаф Шольц.

Низка країн скликали екстрені засідання урядів, зокрема Японія, Австрія та Польща. Литва закликає до введення жорстких санкцій, включно з відключенням від SWIFT.

Молдова заявила, що буде приймати біженців та імовірно впровадить надзвичайний стан через напад Росії на Україну.

Міжнародні організації:

В ЄС Шарль Мішель та Урсули фон дер Ляєн жорстко засудили напад Росії. Заявили - Кремль понесе відповідальність.

Президента Європейського Парламенту: обіцяє притягнути Кремль до відповідальності. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що 24 лютого лідери Європейського Союзу зберуться на позачерговий саміт, щоби затвердити санкції проти РФ.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг збирає союзників НАТО, щоб зустрітися, щоб обговорити відновлення російської агресії.

Президент ПА НАТО Дж.Конноллі: "Союзники та всі відповідальні країни і установи повинні зараз запровадити комплексний пакет масових, нищівних і тривалих санкцій та наслідків, які наші парламенти повністю підтримують".

Польське головування в ОБСЄ. Головуючий в ОБСЄ, Міністр закордонних справ З.Рау та Генеральний секретар ОБСЄ Х.Шмід засудили початок Президентом Путіним військової операції в Україні та зробили заяву.

Верховний Комісар ООН з прав людини М. Бачелет звернувся та заявив, про недопущення ескалації.

Нагадаємо, раніше Зеленський закликав оголосити загальну мобілізацію в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна розірвала дипломатичні відносини із Росією.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ тримає оборону, підірвано міст, щоб не пройшли російські танки.