Україна розірвала дипломатичні відносини із Росією, повідомляє президент Володимир Зеленський. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час свого чергового відеозвернення до народу.

Зазначимо, що розрив дипломатичних відносин не означає неминучий розрив консульських відносин, відповідно до Віденської конвенції ООН. Теоретично, консульства можуть продовжити свою роботу, якщо не будуть обумовлені особливі умови.

Також президент додав, що РНБО готове зняти санкції з усіх громадян України, які будуть зі зброєю в руках захищати нашу державу в складі територіальної оборони.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Нагадаємо, раніше у Міноборони Великої Британії пригрозили Путіну "розправою". Перед різкими словами міністр оборони зазначив, що Великобританія має тисячу осіб у резерві для реагування на кризу, яку може спровокувати Росія, і пригрозив Путіну так званою "розправою" у разі чергової агресії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін оголосив війну Україні. Володимир Путін також закликав усіх військовослужбовців ЗСУ скласти зброю.

Крім того, радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що відбувається у країні на тлі російської агресії.