Митрополит Епіфаній звернувся до українців, щоб заспокоїти їх в умовах російської агресії. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він заговорив із співвітчизниками словами Ісуса Христа, які обіцяють загибель від руки того, хто боронить свою Батьківщину.

«Ці слова Господа нашого Ісуса Христа варто почути агресорам і тиранам, тим, хто замишляє зло, хто свідомо йде на насильство, аби привласнити чуже, загарбати, скривдити. А «меч», від якого вони, як попереджає Господь, загинуть, – в руках захисників, які його взяли з метою захисту, оборони», - нагадує Епіфаній.

Він додав, що військо, як і зброя, згідно з християнським вченням, існує для того, щоби захищати, а не для того, щоб нападати.

«Хто проллє кров людську, того кров проллється рукою людини (Бут. 9: 6)», - нагадав він слова Ісуса Христа, промовлені у Гефсиманському саду на підтвердження настанов Старого Завіту. Священнослужитель додав, що Церква Христова – проти насилля, але завжди – на захисті правди, миру і ближніх.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Скрін, Facebook Епіфаній
Скрін, Facebook Епіфаній

«Чому наших воїнів-захисників ми називаємо героями? Тому що вони жертвують своїми життями заради інших, заради нас із вами, виявляючи найвищу міру любові, бо «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15: 13). Вони звершують подвиг самопожертви, підставляючи себе під удар заради інших. Вони не звершують акт агресії, умисно не кривдять інших, не жертвують чужими життями. Ось в чому велика різниця між тими, хто «приносить меч», і тими, хто «захищається мечем».

Бог завжди на боці правди і захищає тих, хто лишається вірним Його заповідям. Історія людства знає багато прикладів, коли ворог був переможений, навіть якщо він у кілька разів переважав тих, хто захищалися, і за чисельністю, і за озброєнням. І наша країна – не виключення, а українська історія – яскраве тому свідчення», - пише Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Він нагадав, що українці – миролюбний, але сильний духом і вірою народ. Тож віримо, що насилля і зброя, які беззаконно спрямовуються нині проти нас, обернуться гнівом Божим і «мечем» проти агресора.

«Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог!» (Іс. 8: 10), - цитує митрополит Святе Писання.

Також Знай писав, молитва-оберіг" сім хрестів": як просити у Всевишнього захисту від хвороб і ворогів. Для життя нашого тіла необхідна їжа для душі – молитва

Крім цього, ми повідомляли, що священик УПЦ розповів, як вдома поминати померлих родичів. Православні християни щодня в ранкових і вечірніх молитвах моляться про померлих близьких.