Митрополит Епіфаній розповів про молитву за учасників подій 2014 року. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці в соціальній мережі.

За словами керівника УПЦ, у Свято-Михайлівській Золотоверхому соборі було проведено відповідний молебень.

"Це місце є символічним і особливим для пам'яті цих новітніх героїв, тому що, на жаль, досі ще не побудовано музею Героїв Небесної Сотні, Музею Революції Гідності, - повідомив він.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Зокрема, Епіфаній нагадав, що вісім років тому саме представники Свято-Михайлівського собору відкрили двері для учасників Євромайдану під час розгону правоохоронцями.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"з року в рік в ці дні місяця лютого ми разом з рідними загиблих Героїв, активістами Революції Гідності, братією монастиря, студентами і викладачами Київської православної богословської академії, ветеранами АТО і ООС, громадськими активістами і всіма небайдужими з вдячністю і честю згадуємо наших новітніх їх жертовний подвиг і мета, заради якої вони віддали свої життя", - повідомив він.

Церква, Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ
Церква, Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ

Також Знай писав, молитва-оберіг" сім хрестів": як просити у Всевишнього захисту від хвороб і ворогів. Для життя нашого тіла необхідна їжа для душі – молитва

Крім цього, ми повідомляли, що священик УПЦ розповів, як вдома поминати померлих родичів. Православні християни щодня в ранкових і вечірніх молитвах моляться про померлих близьких.