Митрополит Епіфаній поділився з парафіянами важливою і дуже потрібною інформацією про те, як зробити цей світ трохи добрішим. За його словами, навколо дуже багато людей - а серед них людина відчуває себе самотньою.

Замість очей і посмішок люди вдивляються в екрани смартфонів. Комусь стає погано посеред вулиці, а іншим часто байдуже, тому що їх це як би не стосується... поширена духовна хвороба сьогодення - байдужість.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

"Байдужість починається тоді, коли людина починає жити лише для себе, своїх цілей, інтересів, і їх вона ставить вище за все, що відбувається навколо. Таких людей ще називають егоїстами, які не можуть і не хочуть приборкати гріховну пристрасть гордині. Зосередившись лише на своєму "я", вони віддаляються від Бога, а також від інших людей: руйнуються нормальні взаємини, щирі стосунки, дружба, сім’я.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Слово Боже також застерігає нас про часи, коли пануватиме байдужість, відсутність любові, уваги один до одного. Відповідаючи на запитання учнів про знамення цього, Ісус Христос казав апостолам: "Через збільшення беззаконь охолоне любов у багатьох" (Мф. 24: 12). Книга Апокаліпсис подає такі слова Спасителя: "Знаю твої діла; ти ні холодний, ні гарячий; о, якби ти був холодний або гарячий! Але оскільки ти теплий, а не гарячий і не холодний, то викину тебе з уст Моїх" (Одкр. 3: 15 – 16), тим самим показуючи, що байдужість – риса, неприйнятна Господом.

Так склалося, що суспільство подекуди поняттями нейтралітету, невтручання, стриманості, ігнорування тощо прикриває звичайну байдужість – таким чином поступово стаючи "байдужим до байдужості" і не розуміючи усього масштабу небезпеки, на яку себе наражає. Тож не будьмо байдужими! Живімо за заповідями Божими, піклуймося одне про одного. І молімо Господа, аби Він допоміг уникнути цього тяжкого гріха – байдужості: до Бога, до своїх ближніх та до Батьківщини. Бо нам, дітям Божим, – не байдуже!", - пише Епіфаній.

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, оберіг трьох ангелів від усіх проблем: сильний змову, який відверне біду від людини.

Як повідомляв Знай.uа, митрополит Епіфаній дав пораду, як пережити загибель близької людини.

Знай.uа писав, митрополит Епіфаній розповів про християнську етику в школах і повернення Криму з Донбасом: "чому не можна викладати добро?".