Стало відомо, що загрожує резервістам від ухилення служби і куди вони відправляться з військових частин, а також з'явилися новини від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби і президента США Джо Байдена.

Військовий комісар Київського міського центру комплектування Юрій Максимов заявив, що резервістів чекає суворе покарання у разі ухилення від військової служби після попередження - штраф у 8500 грн або виправні роботи строком до двох років.

"Резервісти, покликані на службу в свої військові частини, можуть бути відправлені звідти на фронт, для виконання бойових завдань", - сказав Максимов.

Варто нагадати, що про призов резервістів заявили командування Сухопутних військ ЗСУ 23 лютого. До служби, строком на 1 рік, підлягають офіцери, рядові та сержантські склади віком від 18 до 60 років.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Військові, фото: вільне джерело
Військові, фото: вільне джерело

З'явилися новини з боку Заходу - президент США Джо Байден попередив Володимира Зеленського про можливе повномасштабне вторгнення РФ в Україну. За його словами, це відбудеться протягом 48 годин. Про це повідомило видання "Newsweek" з посиланням на джерела.

Розвідка США дотримується думки, що військові дії можуть початися з кібератаки, яка якраз таки сьогодні була помічена на сайті українських держорганів, а війська можуть увійти в країну як з боку Донбасу, так і з території Білорусі.

Поки всі говорять про заклик резервістів і можливе вторгнення РФ, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попросив НАТО закрити повітряний простір над Україною. Якщо таке рішення приймуть, то в разі порушення правил, всі ворожі літаки будуть збиватися.

Дмитро Кулеба. Фото: BBC
Дмитро Кулеба. Фото: BBC
Дмитро Кулеба. Фото: BBC

Примітно, що депутат ВР Олексій Гончаренко заявив, що Україна не зверталася до НАТО з проханням про закриття повітряного простору. Є інформація, що він поширює фейк.

Нагадаємо, українські сайти зазнали кібератаки: "лягли" Кабмін, ВРУ, МЗС і банківські картки спікера Стефанчука

Як повідомляв Знай.uа, в Міноборони Великобританії пригрозили Путіну "розправою" і пригадали історію "падіння" Криму: "Зробити це знову"

Також портал Знай.uа писав, "Запальне" відео навчань воїнів ЗСУ з Javelin, щоб ворожі танки готувалися до біди: не залишиться і сліду