Член Комітету з нацбезпеки від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський заявив, що під час надзвичайного стану в Україні військовослужбовцям заборонять покидати місця їхньої дислокації.

Мова йде про те, що військовозобов'язаним призовникам не зможуть покинути територію України без згоди командування. Закордон їм теж буде заборонено виїзд. Про це повідомляє Телеграм-канал Инсайдер.ua

Також надзвичайний стан дозволяє органам Державної Прикордонної служби, Служби безпеки України обмежувати в'їзд на територію України тих осіб, в'їзд яких на території України буде становити загрозу, та наслідки, для уникнення яких було введено цей правовий режим.

Нагадаємо, що ЄС впровадило санкційні обмеження для тих народних депутатів РФ, які підтримали визнання "ЛДНР" - всього 352 депутати. Крім того, під "удар" потрапили 27 юридичних та фізичних осіб Росії.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Їм буде заборонено в'їзд до країн Євросоюзу, а їхні майна та рахунки будуть заморожені

Що ще входить у санкції:

  • санкції щодо держборгу РФ;
  • обмежений доступ до ринків капіталу та фінансових ринків ЄС;
  • заборона європейському бізнесу будь-які економічні операції з "ЛДНР".

Крім того, в ЄС закликали Росію переглянути своє визнання "ДНР" та "ЛНР" та пригрозив новими санкціями у разі відмови.

Також під санкції потрапили російські пропагандисти Соловйов і Симоньян. Їхні Youtube-канали, твіттер, фейсбук та інші соц.мережі будуть заблоковані у зв'язку з персональними санкціями США. Також Соловйов залишився без вілли на озері Комо в Італії.

Пропагандисти. Фото: Telegram
Пропагандисти. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше Зеленський задумався над візовим режимом з РФ і посунув Україну ще ближче до ЄС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в СБУ повідомили про несправну техніку російської армії

Також "Знай.ua" писав, що Верховна Рада прийняла документ санкцій проти Росії, але згодні були не всі - хто не проголосував.