Раніше в Україні 23 лютого відзначався День захисника Вітчизни, проте вже в перший рік російської агресії він був скасований. Чому цей день в Україні більше не вважається святом, розповідає портал "nv.ua".

День захисника Вітчизни був встановлений в річницю створення Червоної Армії - 27 січня 1922 року. З 1922 року ця дата традиційно відзначалася як День Червоної Армії, з 1946 року — День Радянської Армії, з 1949 по 1992 роки — День Радянської Армії і військово-морського флоту.

ЗСУ. Фото: скріншот youtube
ЗСУ. Фото: скріншот youtube

Дане свято і в наші дні відзначається в Російській Федерації і декількох колишніх радянських республіках. Починаючи з 2002 року в Росії цей день вважається днем військової слави і є вихідним.

Бійці ЗСУ, скріншот: YouTube
Бійці ЗСУ, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

В Україні 23 лютого не відзначається вже кілька років. Це свято скасував своїм указом Петро Порошенко в перший рік російської агресії. Своїм же указом тодішній президент встановив нову дату і свято - День захисника України, який відзначається 14 жовтня. З 2015 року цей день є вихідним.

Мем про 23 лютого. Фото з мережі
Мем про 23 лютого. Фото з мережі

Варто зазначити, що 14 жовтня 1942 року вважається символічним днем створення Української повстанської армії (УПА).

Раніше Знай писав, сумує вся Україна: у Києві попрощалися з бійцем ЗСУ - не тільки стояв на захисті країни, а й розкішно співав.

Також ми писали, воїн ЗСУ нагадав мирним українцям, що вони в надійних руках, боятися нічого: "Будемо відстоювати".

Нагадаємо, "завжди перші": українські десантники встали на захист своєї Батьківщини, дістануть ворога з будь-якої точки. Українські десантники показали на що вони здатні заради своєї Батьківщини.