Після визнання незалежності "Л/ДНР" президент РФ Володимир Путін заявив, що "Мінських угод" з Україною відтепер не існує.

Про це Володимир Путін повідомив під час інтерв'ю з журналістами. Він відповів на безліч питань після визнання незалежності "ЛНР" і "ДНР" і дозволу Ради Федерації на використання російських військових за кордоном.

Фото: Путін, РБК
Фото: Путін, РБК

Путін також зазначив, що готовий впустити в хід російські збройні сили на Донбасі після слів про те, що Україна нібито оголосила про свої ядерні амбіції. Він вимагає, щоб Зеленський добровільно відмовився від НАТО. Президент РФ заявив, що західним країнам потрібно поважати рішення Криму приєднатися до РФ, адже це ніби як було погоджено, без примусу.

"Я не сказав, що війська в Донбас підуть після нашої зустрічі тут. Передбачати конкретні можливі дії неможливо, це залежить від ситуації", - Путін про те, як далеко готові зайти російські війська.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Головне за виступ Путіна:

  • Розраховуємо, що всі спірні питання щодо кордону ДНР і ЛНР будуть вирішені шляхом переговорів, зараз це неможливо
  • Мінських угод більше не існує
  • Довгострокове врегулювання ситуації на Україні залежить від визнання волевиявлення людей, що живуть в Севастополі і в Криму
  • Найкращим вирішенням питання було б, щоб сьогоднішня київська влада сама відмовилася від вступу в НАТО і дотримувалася б нейтралітету
  • Росія виступає за демілітаризацію сьогоднішньої України

Володимир Путін, фото openmedia.io
Володимир Путін, фото openmedia.io

Нагадаємо, в Україні можуть повністю закрити кордон з Білоруссю і РФ: поїздок не буде

Як повідомляв Знай.uа, Путіну дозволили ввести війська в Україну, де зараз "Л/ДНР": "В рамках дружби"

Також портал Знай.uа писав, що СБУ перехопили переговори окупантів, які підтвердили обстріли себе ж: "Полк Кадирова прийшов"