Весна в Україні у 2022 році буде дивувати різноманітністю. Так, якщо в березні можливе похолодання з мокрим снігом і дощами, то у квітні може пригріти до +24 градусів. У травні очікуються сильні грози і навіть смерчі. Таким прогнозом поділився народний синоптик Станіслав Щедрін з порталом "Телеграф".

Так, за словами синоптика з 16 березня в Україні похолодає. Очікуються опади у вигляді дощу і навіть мокрого снігу. Втім, це триватиме всього пару днів. Вже з 19-20 березня знову потеплішає.

Весняна погода, скріншот: YouTube
Весняна погода, скріншот: YouTube

Квітень цього року почнеться з похолодання. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 6 до 12 градусів вище нуля, а вночі від 2 до 4 градусів з позначкою "плюс". Можливі і заморозки до -3 градусів, винятком стануть хіба що південні регіони. Проте вже з 5 квітня помітно потеплішає. За прогнозом температура буде практично літньою від 20 до 24 градусів тепла. Насолодитися першим справжнім теплом можуть перешкодити грози, шквали і сильні зливи, які також очікуються в цей період. Народний синоптик зазначає, що останні 5 днів квітня будуть холодними і вітряними, але вже без істотних опадів.

Скрін, відео YouTube, дощ
Скрін, відео YouTube, дощ

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Травень обіцяє бути теплим, але в цілому погода не порадує. За словами синоптика в останній місяць весни Україну накриють небезпечні погодні явища, серед яких град, шквали, сильні грози зі зливами і навіть смерчі.

Раніше Знай писав, Наталка Діденко попередила про вітряні вихідні 19-20 лютого.

Також ми писали, в Україні помітили передчасне настання весни.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода до кінця лютого.