Після підписання президентом РФ визнання незалежності республік ДНР і ЛНР, був підписаний указ про те, щоб забезпечити озброєнням дві "нововизнані Республіки".

У телеграм-каналі "Харків 1654" з'явилася інформація, що Путін доручив забезпечити російськими збройними силами функції з підтримки миру в "ДНР" і "ЛНР" — указ.

Водночас у Донецьку стали фіксувати колони з важкою технікою. Однак офіційних даних щодо техніки, яка пересувається окупованим Донецьком ще немає.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні після Радбезу РФ Путін оголосив та підписав визнання республік Л/ДНР. Тим самим порушивши міжнародні угоди про територіальну цілісність країни.

Після того, президент країни-агресора видав кілька указів, які набувають чинності з моменту підписання, про надання воєнної допомоги для забезпечення миру на території окупованих раніше українських областей.

Передувало підписанню документу про визнання суверенітету та указів - офіційні виступили так званих "ватажків" Пушиліна і Пасічника. Багато чиновників підтримали цю ідею, також були пропозиції залишити регіони в їх первісному вигляді, які вони були до окупації.

Нагадаємо, раніше Володимир Путін визнав "Л/ДНР" незалежними у зверненні до росіян

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський назвав найважливішого союзника України без згадки США.

Також "Знай.ua" писав, що у штабі ООС викрили фейк про розгромлений "сарай" і БТР України в Ростові