Ситуація в зоні проведення ООС на Донбасі стає все більш напруженою. Росія та підконтрольні їй бойовики продовжують провокувати Україну на збройний конфлікт, який став би приводом для повномасштабної російської агресії.

Тривожні новини надходять з Донбасу не першу добу. Напередодні у Донецьку бойовики обстріляли дві школи, і вже за традицією, звинуватили у всьому ЗСУ.

Скрін, ООС
Скрін, ООС

Скрін, ООС
Скрін, ООС

Скрін, ООС
Скрін, ООС

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» оголосили мобілізацію чоловіків від 18 до 55 років, людей хапають просто на вулицях.

Росія заявила, що приймає «біженців» з Донбасу, і продовжила поширювати фейки про обстріли з української сторони.

В так званій народній міліції «ДНР» заявили про мінометний обстріл, внаслідок якого було пошкоджено електропідстанцію та центральну міську лікарню в Донецьку. Окрім того, за заявами «ДНР», снаряд нібито зруйнував прикордонний пункт в Ростові. При цьому на поширеному відео – невідома одинока будівля посеред лісу без жодної інфраструктури.

Секретар РНБО Олексій Данилов сьогодні прокоментував ситуацію на Донбасі та нахабні звинувачення з боку РФ в обстрілі прикордонного пункту в Ростовській області.

«Ми цілком усвідомлюємо, що відбувається, ви знаєте, що у президента України всі питання на контролі, ми в щоденному режимі збираємося та інформуємо президента, всі органи безпеки та оборони працюють 24/7 без вихідних. Звичайно, це їхнє завдання, яке вони поставили собі давно, але наші військові можуть відповідати, вести вогонь у відповідь лише у випадку, якщо є загроза життю нашим військовим», - наголосив він.

Він додав, що всі заяви про обстріли з боку України – брехня.

«Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо жодного стосунку. Ми попереджали і зараз передбачаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно і ми готові до цього, більше того, до цього готовий світ. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийде», – заявляє Данилов.

Нагадаємо, що евакуйовані жителі Донбасу сидять голодні, поки їхні квартири грабують: людям кілька діб не дають навіть поспати.

Раніше повідомлялося, що Україна після обстрілів на Донбасі "замуровує" КПВВ, щоб ніхто навіть ніс не просунув