З Донбасу прийшли важливі новини - українські військові повідомили, що в Луганській області було припинено роботу КПВВ "Щастя". Пункт починаючи з ранку неділі, 20 лютого, залишився без обслуговування через регулярні обстріли - "на період існування загрози".

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби штабу ООС в мережі Facebook.

КПВВ "Щастя", фото: Telegram
КПВВ "Щастя", фото: Telegram

"Враховуючи загострення ситуації, недотримання російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню і неможливістю гарантувати безпеку цивільному населенню в межах дорожнього коридору КПВВ "щастя", усвідомлюючи реальну загрозу для життя і здоров'я осіб, що перетинають лінію розмежування, командувачем прийнято рішення про тимчасове припинення пропуску осіб і транспортних засобів через КПВВ "Щастя" на період існування загрози. Звертаємося до громадян з проханням врахувати цю інформацію при плануванні поїздок", — йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що у суботу, 19 лютого, бойовики тричі з мінометів і станкових протитанкових гранатометів прицільно обстріляли КПВВ "Щастя".

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Командування Об'єднаних сил зазначає, що обстріл КПВВ "Щастя" є порушенням норм міжнародного гуманітарного права і ставлять під загрозу життя і здоров'я як мирних жителів, так і персоналу, що здійснює свою діяльність на пункті пропуску.

Публікація ООС, скріншот: Facebook
Публікація ООС, скріншот: Facebook

КПВВ "Щастя" і до цього не функціонував на в'їзд-виїзд, тому що дорожній коридор було зачинено з боку луганських бойовиків.

Раніше повідомляли, Арахамія і Верещук з партії "Слуга народу" Зеленського потрапили під обстріл на Донбасі, відео з укриття нардепів. Оновлений.

Як повідомляв Знай.uа, у Донецьку включили тривожні Сирени і готуються до евакуації: заправки і банкомати не витримують натиску.

Знай.uа писав, звільнення чотирьох жінок з ОРДЛО: Медведчук зробив все, щоб ситуація вирішилася - Розенбаум.