Стало відомо про те, що з людьми, яких вивезли з Донбасу на територію Російської Федерації. Їх дві доби вже не годують, а також неможливо поспати.

Про це передала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Жителі ОРЛДО, яких примусово вивезли на територію Ростовської області, практично дві доби вже знаходяться без їжі і сну. Також, в автобусах не було опалення, і по приїзду виявилося, що місця тимчасового розміщення закриті.

Евакуація жителів Донбасу
Евакуація жителів Донбасу

Виходить, що в результаті діти і літні люди не забезпечені гарячим харчуванням і медичними послугами. Частину громадян поселили в спортивному залі в місті Таганрог.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Звертаюся до генерального комісара УВКБ ООН, світової спільноти з приводу негайного реагування на факти порушення РФ статті 49 Конвенції про захист цивільного населення під час війни з приводу незаконної евакуації громадян України на територію країни-окупанта", — сказано в повідомленні.

Загострення на Донбасі, скріншот з відео
Загострення на Донбасі, скріншот з відео

Крім того, на Донбасі також почали масово грабувати квартири евакуйованих людей. Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко.

Вже понад 100 квартир було пограбовано, їх яких 56 в Донецьку, і ще 42 в Макіївці. "Мародери могли бомбити квартири не навмання, а цілеспрямовано, використовуючи списки евакуйованих", – йдеться в повідомленні.

На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт, фото: Facebook
На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт, фото: Facebook

Нагадаємо, що блогер: у Донецьку бандити "ЛДНР" обікрали сотню квартир евакуйованих місцевих

Раніше повідомлялося, що уКраїна армія після обстрілів на Донбасі "замуровує" КПВВ, щоб ніхто навіть ніс не просунув

Також, у Донецьку включили тривожні Сирени і готуються до евакуації: заправки і банкомати не витримують натиску.