2022 рік тільки почався, а для підприємців вже є погані новини: за Лютий в Україні помітно скоротилася кількість ФОПів. Про це свідчать дані сервісу OpenDataBot, повідомляють в news.finance.ua.

Всього лише за півмісяця кількість ФОПів в країні скоротилася на 36,6 тисяч осіб. При цьому нових відкрилося тільки 25,7 тисяч. Така негативна тенденція спостерігається вперше з 2017 року. Тоді причиною масового закриття непрацюючих ФОПів став закон про єдиний соціальний внесок. Він стосувався всіх, навіть тимчасово бездіяльних підприємців, і тенденція до масового скорочення кількості ФОПів зрозуміла.

Навіть у попередньому місяці спостерігалася позитивна динаміка, і ФОПів відкрилося більше, ніж закрилося.

На думку голови правління Асоціації представників малого і середнього бізнесу Києва Максима Тютюнникова, в даний час ситуація обумовлена поєднанням відразу трьох несприятливих факторів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"По-перше, з 1 січня 2022 року набув чинності закон, за яким ФОП 2-4 групи зобов'язали встановити касові апарати (РРО). По-друге, зіграв свою негативну роль несприятливий інформаційний фон. Третій фактор-енергетична криза, яка призвела до збільшення оплати за комунальні послуги та оренду приміщення", – упевнений він.

Мітинг - фото #SaveФОП
Мітинг - фото #SaveФОП

До цього додалися також підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, що спричинило за собою підвищення податків для "спрощенців". Тобто, аргументів "за" ліквідацію малого бізнесу з'явилося більше, ніж "проти".

Нагадаємо, що нові штрафи для ФОП: що загрожує з 1 лютого тим, хто не встановив касові апарати

Раніше повідомлялося, що в Україні стає краще жити-Росія і Грузія позаду у світовому рейтингу