Сьогодні, 21 лютого, православні християни відзначають свято пророка Захарія, якого в народі називають Серповидцем. З цього дня починається приготування садового інвентаря до весняних польових робіт.

Обряди 21 лютого:

Селяни йшли до церкви, а потім кропили все приладдя, від возів і лопат до серпів, водою з Йорданської ополонки. Освячений таким чином серп закріпляли поблизу вхідних дверей, щоб захиститися від нечистої сили.

робота в полі, скріншот з відео
робота в полі, скріншот з відео

Прикмети 21 лютого:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вважається, що цього дня рідко щастить у справах. Рибалкам не варто розраховувати на гарний улов, а продавцям – на хороший виторг. Хвороби на Захарія «полюють» на слабких та немічних, тому краще поберегти своє здоров’я.

Заборони 21 лютого:

Цього дня рекомендують утриматися від хірургічних операцій та лікування зубів. Через нещасливий день наслідки такого лікарського втручання можуть бути непередбачуваними.

Краще не пити сиру воду.

Утримайтеся від заздрощів – ризикуєте наврочити самі собі.

Стоматолог, скріншот: Youtube
Стоматолог, скріншот: Youtube

Про погоду 21 лютого:

  • Якщо зранку мороз – весна буде рання і тепла.
  • На деревах іній – бджоли запасуть багато меду.
  • Домашні тварини нервують – наближається негода.
  • Якщо останній тиждень лютого холодний – чекайте теплу весну.

Нагадаємо, раніше городникам підказали, коли сіяти розсаду, щоб забезпечити собі гарний урожай – в березні буде пізно

Як повідомляв портал "Знай.ua", помідори на розсаду, сприятливі дні посівного календаря – коли сіяти, щоб точно виросла.

Також "Знай.ua" писав, що як провести зимовий підігрів кореневої системи плодових дерев - поради досвідчених садівників.