Зважаючи на температуру повітря, садівники вже подумують про вирощування розсади, адже не мигнеш оком, як треба вже братися до польових робіт.

У мережі з'явився календар сприятливих та несприятливих днів для посіву томатів. Адже, якщо вірити прикметам, на ріст та урожай рослин впливає те, як розташуванні сузір’я та місяць на небі.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Експерти не радять сіяти розсаду коли на небі молодик, або повня

У ці місячні фази соки рослин збираються або у верхній частині, або, навпаки, в коренях і бульбах, що заважає нормальному розвитку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо ж ви посієте насіння коли місяць зростає, після молодика, підвищиться активність зростання наземної частини, а у рослин, посіяних на спадаючий місяць, після повного місяця, інтенсивніше розвивається коренева система.

Виходить, що рослини з надземними плодами потрібно садити в фазі зростаючого місяця, а коренеплоди – у фазі спадання.

Скриншот "посівний календар"
Скриншот "посівний календар"

Що стосується помідорів, то культура це вимоглива, тому дуже важливо, щоб посів томатів на розсаду проводився в сприятливі для цього дні.

Щоб виростити помідори на розсаду у домашніх умовах, слід підготувати насіння, ґрунт та лотки або стаканчики, де буде рости розсада.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Щодо ґрунту, то гарний результат дало вирощування розсади помідорів у суміші піску й розкисленого верхового торфу в співвідношенні 1:3. Також у кокосовому субстраті.

Нагадаємо, раніше городникам підказали, коли сіяти розсаду, щоб забезпечити собі гарний урожай – в березні буде пізно

Як повідомляв портал "Знай.ua", коли краще посадити пекінську капусту і як за нею доглядати

Також "Знай.ua" писав, що як провести зимовий підігрів кореневої системи плодових дерев - поради досвідчених садівників.