Людям, далеким від городніх клопотів, може здаватися, що зима – це період спокою та неробства в житті городника. Однак це зовсім не так – битва за гарний врожай починається задовго до того, як перше весняне сонечко зігріє грядки.

Зазвичай до кінця лютого більшість любителів попорпатися на городі вже купили насіння запланованих квітів, овочів, ягід і трав. Постає питання – коли ж їх найкраще сіяти?

Більшість квітучих культур, редис, буряк, морква та ріпа гарно реагують на посадку в лютому. В такому випадку розсада встигне підрости, піднятися і гарно прижитися на ділянці під відкритим небом.

город, скріншот з відео
город, скріншот з відео

Проте для тих овочів, які полюбляють тепло – помідорів, перців, огірків, капусти, баштанних культур і листового салату, висаджування у лютому не підійде. Розсада може звикнути до тепличних умов і не захоче пристосуватися до життя у відкритого ґрунті. Такі рослини часто хворіють і не дають урожай.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Розсада, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Розсада, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Городники, яким не вистачає досвіду, можуть покласти вину за втрату урожаю на неякісне насіння. Однак справжня причина може ховатися у недотриманні рекомендованих термінах посіву. Більш точні рекомендації з цього питання виробники насіння зазначають на упаковках.

Раніше повідомляли, День Єфрема Сирина: як передбачити Сонячне літо і чому не можна сваритися.

Як повідомляв Знай.uа, погода 10 лютого порадує українців теплом до +11: скоро весна, сонечко вже чекає за хмарами.

Знай.uа писав, весняне тепло "перезавантажить" втомлених від дощів і вітру українців: синоптики обіцяють до 12+.