Наші читачі, які не можуть уявити своє життя без роботи у власному саду або городі, знають, що ми часто публікуємо корисні лайфхаки по посадці різних рослин в будь-який час року. Так, в зимовий час дачники утеплюють коріння плодових дерев снігом. Утоптаний сніг добре захищає від морозу нещеплені кореневласні дерева.

Про це стало відомо завдяки публікації одного з Telegram-каналів, де дачники і городники діляться своїми секретами успіху.

Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube
Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube

Так, всі плодові, які були щеплені укоріненням живців, часто замерзають в зимовий період. Підмерзають і молоді деревця, але їх не можна утеплювати за допомогою снігу. Для них краще використовувати грунт.

Щоб захистити молоді саджанці, необхідно підгорнути землю на 20-30 сантиметрів вгору. Грунт повинна бути з садових доріжок або дахів, але ні в якому разі не знаходиться біля дерева.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube
Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube

Потрібно пам'ятати, що коріння дерев гіллясті і поширюються далі від самого дерева. Тому, забирати сніг з пристовбурного кола не можна, це завдасть шкоди рослинам, оголивши активні коріння.

Обгортання необхідно проводити, коли температура тримається на позначці 0 градусів, коли грунт замерзає всього на 3-5 см в глибину. Коли прийдуть морози, робити це не буде жодного сенсу.

Раніше повідомляли, cвиня влаштувала "втечу з Шоушенка" і вистрибнула з причепа просто на дорозі: "Її х*й зловиш".

Як повідомляв Знай.uа, українка втомилася купувати фрукти втридорога в супермаркетах і завела "тропічний город": 70 сортів, яких ви не зустрінете на ринку.

Знай.uа писав, петрушка, редис, шпинат та інші: що можна посадити перед зимовими холодами, поради городникам.