За минулу добу, 20 лютого, у зоні бойових дій на Донбасі противник 80 разів порушував «режим тиші». Під ворожими обстрілами був поранений український військовослужбовець. Про це повідомляють у прес-службі операції Об’єднаних сил.

Як зазначається, російські найманці гатили по українській території з артилерії калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, вони обстріляли Красногорівку, Авдіївку, Гранітне, Старогнатівку, Луганськ, Опитне, Піски, Щастя, Тарамчук, Світлодарськ, Кримське.

Скрін, Facebook ООС
Скрін, Facebook ООС

В результаті обстрілів одного українського військового було поранено осколком. У стані середньої тяжкості його госпіталізували до лікарні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вже зранку 21 лютого ворог вісім разів порушив режим припинення вогню зі зброї, застосування якої заборонене Мінськими домовленостями. Під вогонь потрапили Талаківка, Піщевик, Водяне, Красногорівка та Станиця Луганська. На щастя, минулося без постраждалих та загиблих.

Крім того, російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію - відкрили вогонь з важкого озброєння по Луганську.

«За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів», - додали в ООС.

Нагадаємо, що окупанти на Донбасі 136 разів обстріляли українські позиції: загинули двоє воїнів ЗСУ.

Раніше ми повідомляли про ніч на Донбасі: "ЛНР" конфіскує автомобілі цивільних, Зеленський прийняв важливе рішення, а український військовий загинув.