За інформацією офісу Президента України, в суботу, 19 лютого, відбувся візит українського лідера Володимира Зеленського до Мюнхена, де глава держави взяв участь у щорічній конференції безпеки і провів переговори з лідерами держав-союзників. Відомо, що Володимир Зеленський в цей же день і повернеться до України.

Серед зустрічей, зокрема, заплановано: з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з віце-президентом США Камаллою Харріс, з представниками міжнародних фінансових інституцій та іншими партнерами і друзями України.

Вже відомо, що президент Володимир Зеленський в Мюнхені обговорив з прем'єром Великобританії Борисом Джонсоном безпеку України на фоні агресивних дій РФ.

Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Twitter
Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Twitter

"Зустрівся з Борисом Джонсоном у Мюнхені. Говорили про безпеку на фоні агресивних дій РФ. Узгодили подальші спільні кроки. Залишаємося єдиними в прагненні до деескалації дипломатичним шляхом. Вдячний Великій Британії за підтримку України та співпрацю заради безпеки та миру", — розповів Володимир Зеленський після зустрічі.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Також варто нагадати той факт, що у Володимира Зеленського зазначили, що ситуацію на лінії зіткнення в Донбасі, в окупованому Криму та поблизу держкордонів аналізують спецслужби; відбувається постійний аналіз розвідданих та обмін інформацією з партнерами.

"Ситуація на сході країни повністю контролюється українськими силами безпеки і оборони", – заявили у Зеленського.

Раніше повідомляли, військовослужбовцям обіцяють підвищення зарплати з березня 2022 року: хто опиниться в списку "щасливчиків".

Як повідомляв Знай.uа, українцям утеплять будинки і поліпшать умови проживання тисяч сімей: почнуть вже в 2022 році.

Знай.uа писав, окупанти продовжують явну агресію на Донбасі другий день поспіль: під обстріл потрапила "Укрзалізниця" і мирні будинки.