Для наших читачів, які постійно стежать за новинами соціального характеру, а також цікавляться політикою, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що більшість опитаних українців (64%) впевнені, що наша країна зможе відбити напад, якщо вторгнення Росії все-таки відбудеться. Однак третина ж у цьому не впевнені.

Про це стало відомо завдяки результатам опитування, проведеного Соціологічною групою в період з 16 по 17 лютого 2022 року.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Соціологи відзначають, що кількість опитаних, які вірять у власні збройні сили, у всіх регіонах країни (відносно більше на Заході і в центрі, відносно менше — на сході).

У той же час, 19% опитаних оцінюють ймовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну як високу, 33% — як середню, 20% — як низьку. 25% українців вважають, що немає ніякої небезпеки.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

Кількість опитаних, які не вважають, що загроза існує, дуже відрізняється по регіонах: від 14% на заході до 42% — на сході країни. Соціологи зазначають, що за останні кілька днів оцінка ймовірності загрози як високої знизилася з 28 до 19%. У той же час, з 58 до 64% зросла впевненість громадян, що Україна зможе відбити напад, якщо вторгнення Росії відбудеться.

Варто нагадати нашим читачам, що згідно з останніми соцопитуваннями, кількість українців, готових чинити опір у разі військового вторгнення Росії в Україну, зростає. Сьогодні вже 57,5% населення готові чинити опір тим чи іншим способом.

Раніше повідомляли, скільки українців виїхали закордон протягом трьох останніх днів - дані Держтуризму.

Як повідомляв Знай.uа, термінова заява Головнокомандувача ЗСУ: українцям пояснили, що насправді відбувається на Донбасі.

Знай.uа писав, в авіакомпанії Ryanair заявили, що польоти в Україну не припиняться: до тих пір, поки не буде "війни або ракет".